Bijscholingen

Introducties van World Rugby

Ben je nog maar net met rugby begonnen, of speel je al een tijdje, maar wil je toch wat meer te weten komen over de basisprincipes van het rugbyspel? De ‘Beginners Guide’ van World Rugby is hiervoor uitermate geschikt. Op de club zelf zijn gedrukte exemplaren in het Nederlands beschikbaar! Vraag ernaar bij je trainer.

De ‘Rugby Ready’ gids van World Rugby is de perfecte gids voor iedereen die met rugby bezig is. Je kan er meer te weten komen over hoe je je kennis van rugby kan vergroten, en er op een veilige, en aangename manier van kan genieten. Vraag bij je trainer naar een gedrukt, Nederlandstalig exemplaar. Of blader even door de digitale versie.

Bijscholingen voor iedereen met een rugbyhart

Op de website van World Rugby staat héél veel nuttige info. Op deze site kun je de spelregels lezen, video voorbeelden en animaties bekijken om je te helpen begrijpen hoe de spelregels worden toegepast op het speelveld. Je kan er ook een zelftest examen doen om je kennis te testen. Onder andere om de spelregels beter te kunnen begrijpen. Zodoende kan je als speler je rugbyspel beter ontwikkelen of als toeschouwer het spel beter volgen. Leer hier meer over de regels.

Opleidingen voor trainers

Vermits we in onze club graag kwalitatief hoogstaande trainingen geven, is het noodzakelijk dat onze trainers zich geregeld bijscholen. Op de website van de Vlaamse Rugbybond (VRB) vind je meer informatie terug over de verschillende opleidingen en bijscholingen.

Een greep uit het aanbod:

  • IRB level 1
  • Initiatorcursus met IRB level 2

Extrasportieve bijscholingen

Naast opleidingen om een betere trainer te kunnen worden, zijn er ook allerhande bijscholingen die de organisatie van de club ten goede komen.

De provincie Antwerpen heeft een breed vormingsaanbod samengesteld voor iedereen die van dichtbij of van veraf met sport bezig is: sportbestuurders, trainers, leerkrachten lichamelijke opvoeding of sporters.

Een greep uit het aanbod:

  • vrijwilligers: behouden, erkennen en motiveren van vrijwilligers
  • sporttaping
  • sportmarketing
  • schermschrijven
  • sportverzorging: EHBO

Het volledige overzicht is te vinden op de website van provinvie Antwerpen.

Comments are closed.